Agenda

Bourgondisch Fruitwandelen 2017

Zaterdag 1 september 2018 was het jaarlijkse evenement Bourgondisch Fruitwandelen met passage van de krozenboomgaard en fruitdoolhof. Zo'n 3000 deelnemers konden genieten van de aanblik en geuren van het rijpende fruit en proeven van de producten van schone fruitteelt. De reacties waren bijzonder positief!

Zondag 22 juli 2018  was de jaarlijkse open dag van de krozenboomgaard en fruitdoolhof met zelfpluk van 10.00-17.00 uur. Locatie Wilgenstraat 6-8 Boven-Leeuwen. Veel fruitsoorten waren rijp voor de pluk, zoals krozen, pruimen, zomerperen, zomerappels, rode bessen, roze bessen, witte bessen en kruisbessen. Het was puur genieten voor de talrijke bezoekers. Een mooi verslag van het evenement staat in De Gelderlander van 23 juli 2018. Hieronder treft u de link aan naar de verkorte webversie met filmpje: https://www.gelderlander.nl/west-maas-en-waal/uren-rijden-naar-de-krozenbomen-van-banken~a4505446/


Een luchtfoto van de krozenboomgaard met fruitdoolhof is te zien op  https://www.google.nl/maps/@51.8881187,5.5577039,235m/data=!3m1!1e3?hl=nl 

Zaterdag 16 juni was de voorzitter aanwezig op de open dag van de BD-Kaasboerderij Noorderlicht van Kees van Gaalen en Maria Inckmann-van Gaalen te Noordeloos om de stichtingsdoelen onder het voetlicht te brengen en bezoekers de gelegenheid te geven kennis te maken met schone fruitteeltproducten. Ook heeft hij de mooie wandelroute gelopen over 6 biologische bedrijven.

Woensdag 28 Maart 2018 heeft de voorzitter op uitnodiging van Stichting Fruitcultuur Brabant een presentatie over krozen  gehouden in café Het Groene Woud te Liempde. Adres: Kasterensestraat 23. Ook voorzitter Tammo Katuin van de NPV was aanwezig om het stoofperenproject onder het voetlicht te brengen. De avond was voor alle partijen een succes door de grote opkomst.

Vrijdag 2 maart 2018 heeft de voorzitter een presentatie gehouden over krozen in Kulturhus D'n Dulper te Boven Leeuwen. Voorzitter Tammo Katuin en Marianne van Lienden van de Noordelijke Pomologische Vereniging hebben verteld over stoofperen en het internationale perenproject (IPP). In het Land van Maas en Waal en ook de Betuwe moeten er nog tal van niet ontdekte stoofperenvariëteiten zijn, die het waard zijn om behouden te blijven. Het wordt erg op prijs gesteld wanneer mensen het doorgeven wanneer ze ergens bijzondere variëteiten weten te staan.

Vrijdag 23 februari 2018 heeft de voorzitter een presentatie gehouden over krozen op de regiobijeenkomst van de Noordelijke Pomologische Vereniging in Lochem.