Agenda

 

Woensdag 28 Maart 2018 houdt de voorzitter op uitnodiging van Stichting Fruitcultuur Brabant een presentatie over krozen in café Het Groene Woud te Liempde. Adres: Kasterensestraat 23. Hier zal ook voorzitter Tammo Katuin van de NPV aanwezig zijn om het stoofperenproject onder het voetlicht te brengen. Aanvang 20.00 uur.

Zondag 22 juli 2018 Open dag krozenboomgaard en fruitdoolhof met zelfpluk. Locatie Wilgenstraat 6-8 Boven-Leeuwen. Veel fruitsoorten zullen dan rijp zijn voor de pluk, zoals krozen, pruimen, zomerperen, zomerappels, rode bessen, zwarte bessen, witte bessen, frambozen en kruisbessen.

Zaterdag 1 september 2018 Bourgondisch Fruitwandelen met passage van krozenboomgaard en fruitdoolhof voor alle afstanden. 

Vrijdag 23 februari 2018 heeft de voorzitter een presentatie gehouden over krozen op de regiobijeenkomst van de Noordelijke Pomologische Vereniging in Lochem. 

Vrijdag 2 maart 2018 heeft de voorzitter een presentatie gehouden over krozen in Kulturhus D'n Dulper te Boven Leeuwen. Voorzitter Tammo Katuin en Marianne van Lienden van de Noordelijke Pomologische Vereniging hebben verteld over stoofperen en het internationale perenproject (IPP). In het Land van Maas en Waal en ook de Betuwe moeten er nog tal van niet ontdekte stoofperenvariëteiten zijn, die het waard zijn om behouden te blijven. Het wordt erg op prijs gesteld wanneer mensen het doorgeven wanneer ze ergens bijzondere variëteiten weten te staan.